Taartjes

De dag van het ontploffende taartje

(foto: Windell Oskay)

Zoals de meeste van jullie wel weten bak ik taartjes voor een bakker uit Westeinde. Dat werkt als volgt. De bakker stuurt een opdracht en ik bak er een taartje van.

Van de gemaakte taartjes maak ik een mooi overzicht. Voor wie werden de taartjes besteld? Welke kleur hadden de taartjes? Hoeveel taartjes werden er gebakken en afgeleverd. Hoeveel taartjes hebben we nog op voorraad? Dat soort dingen.

Alles ging goed, tot gisteren.

Want toen kwam ik erachter dat er taartjes werden gebakken en afgeleverd zonder mij daarvan op de hoogte te stellen. Vanuit mijn eigen keuken notabene! U raadt het al, meerdere bestellingen voor blauwe en gifgroene taartjes werden afgeleverd. En ik stond als taartjesbakker maar mooi voor aap.

Onnodig te zeggen dat ik ‘ouderwets’ ben ontploft. Het hele huis zat onder de taart! Het kostte uren om het allemaal weer op te ruimen. Naderhand heb ik een extra pittig, hartig taartje gebakken en afgeleverd bij een ‘koekenbakker’ ergens in Westeinde. Ik hoop oprecht dat het heeft gesmaakt, en dat de boodschap duidelijk was: Handen af van de Taartjes van Keimp!

Na al deze consternatie en fysieke arbeid heb ik mezelf getrakteerd.

Op een taartje, uiteraard.

Ik heb er zo veel van…