Isabell

Toen mijn Samsung S7 Edge in de coma-stand ging

Het gebeurde zonder dat ik er erg in had. Tuurlijk er waren allerlei voortekenen en waarschuwingen. Maar die konden met simpele handelingen worden onderdrukt of weggewerkt. Dat had de voorkeur dan het onmogelijke te doen. Het toestel opsturen voor reparatie. (Lees – weken zonder telefoon zitten.) Ondenkbaar gewoon!

Maar vanmorgen was het over. Hoe goed ik ook voor mijn telefoon gezorgd had, hoe ik haar ook beschermde en koesterde, hoe liefdevol ik haar steeds had opgeladen (Via de computers USB poort dus, daar wordt de batterij namelijk niet zo warm van en gaat ie dus langer mee. Echt!), vanmorgen was het gedaan. Een blauw lampje, verder niets.

De truuk om haar weer tot leven te wekken (Aan/uitknop en volume neer knop tegelijk indrukken en ingedrukt houden) mochten niet baten. En dus heb ik haar naar het @Vodafone-Ziekenhuis gebracht op de Nieuwestad. Maar ook daar konden de kundige doctoren niets anders meer voor haar betekenen dan het platte doosje.

Er kwam een snif, toen een traan. Mijn Samsung S7 is heen gegaan.

Ondertussen behelp ik mij met een telefoon uit het stenen tijdperk. Bellen en sms berichten verzenden gaat. Maar daar zijn de topprestaties van dit kleine dingetje ook wel mee opgesomd. Contacten? Internet? WhatsApp? Twitter? NU.nl? Geen denken aan! In bed nog even een filmpje kijken (voor de duidelijkheid meestal iets historisch of hilarisch), forget it Keimpy. Ik zal weer boeken moeten gaan lezen. Met een leesbril…

Meestal duurt het repareren van een telefoon, zo smart en gewillig enkele weken…

Weken van toetsenbord horror waarbij complete teksten met slechts 12 knopjes moeten worden ingetoetst. Mijn rechterhand krijgt er nu al kramp van. Wat het allemaal nog erger maakt is het feit dat deze kleine rakker geen koptelefoonaansluiting heeft. Keihard mijn eigen muziek luisteren zonder de buren de stuipen op het lijf te jagen is er dus ook niet bij. Wat een ellende, wat een verschrikking! Ik ga eerlijk gezegd nog liever twee weken met de ‘wijkburgemeester’ kamperen in een door slangen en grizzlyberen geïnfecteerde wildernis, of zwemmen in de giertank van de burgemeestersbroer. Echt!

Maar de dingen zijn zoals ze zijn.

Mijn computer en e-mail werken gelukkig wel goed. Al kan het nu even duren voordat ik dingen lees. Want ook die e-mail … U raadt het al.

Enkele weken…